home

 

Instructiuni pentru proveri

            In primul rand vreau sa va multumesc pentru amabilitatea de a participa la acest proving. Dumnezeu sa va rasplateasca din plin efortul !

            Pentru cei care nu cunosc nimic despre homeopatie le voi preciza ca homeopatia este o modalitate de tratament absolut natural, de stimulare a fortei vitale a organismului de catre un remediu foarte asemanator cu manifestarile pacientului . Medicamentele folosite in Homeopatie sunt numai  de provenienta naturala (plante, minerale, animale, etc), de fapt este vorba doar de energia si informatia lor extrasa printr-un procedeu cu totul particular de triturare, diluare si sucusiune pana la diverse potente . De aici efectul non toxic material insa cu implicatii in plan informational. Informatia este tradusa fizic printr-o lungime de unda si o frecventa corespunzatoare care v-a determina niste efecte. Conform principiului amortizarii, oscilatiile acestei unde informationale se vor epuiza in timp, astfel incat efectele remediului vor disparea intr-un interval mai mare sau mic de timp. In general nu s-au observat efecte mai lungi de 2 luni. Pentru cei la care remediul le-a fost chiar similimum (asemanator cu lungimea lor de unda ) efectul de potentare (stimulare, reglare) va fii maxim si va dura mai mult in timp. Provingul reprezinta metoda de investigare a acestor medicamente naturale (remedii homeopatice) prin probarea lor de catre persoane sanatoase sau cvasi sanatoase si urmarirea in timp a efectelor generate de lungimea lor de unda informationala. Se descrie astfel un tablou simptomatic specific remediului care va ajuta ca in cazul in care se intalneste o persoana cu aceeasi simptomatologie, sa-i fie administrat remediul cu maxima eficacitate.

Hahnemann, parintele acestei metode, a probat in jur de 99 de remedii homeopatice si a trait aproape 99 de ani in plina creativitate si vitalitate.

                        Metodologia provingului

            Pentru ca e greu de gasit persoane perfect sanatoase si tu poti fi un bun probator daca stii sa te urmaresti cu maxima acuratete. Cu ocazia aceasta te vei cunoaste mai bine!

Tot ce trebuie sa faci sunt urmatoarele lucruri:

  1. sa completezi o fisa de anamneza homeopatica pe care o vei gasi atasata caietului de proving cu toate simptomele fizice, mentale, emotionale, obiceiuri, preferinte,tendinte etc avute de cand te stii pana in prezent, eventual iti intrebi si parintii despre perioada copilariei din care nu-ti mai amintesti nimic.
  2. timp de 7 zile inainte de administrarea remediului sa incepi sa completezi in caietul de proving o stare prezenta zilnica cu toate simptomele tale fizice, mentale, emotionale, obiceiuri, tendinte, preferinte etc, la momentul respectiv,  pentru o mai buna constientizare a starii prezente. Incepe intotdeauna pagina noua zilnic si nu uita sa notezi ce zi calendaristica a fost.
  3. urmeaza administrarea remediului o data pe zi sau de doua ori pe zi, in functie de recomandarea coordonatorului de proving. Aceasta este bine sa se faca cam la aceeasi ora zilnic, pana se observa schimbari evidente in starea prezenta, fie aparitia de simptome noi, fie ameliorarea sau agravarea celor existente si atunci se opreste administrarea, insa nu si urmarirea si descrierea a tot ce simti. Ca mod de administrare se pun granulele sublingual si se lasa acolo sa se dizolve. Inainte de a lua si dupa ce s e ia remediul, circa 30 min inainte si 30 min dupa,  trebuie sa nu bei si sa nu mananci nimic pentru a permite remediului sa fie bine absorbit. De asemenea pe perioada administrarii si dupa administrare in perioada de urmarire, trebuie sa nu folosesti menta, musetelul, camforul si eucaliptul in nici o forma de preparat, cafeaua, cacaua, fumatul si alcoolul excesiv. De accea pe perioada provingului se va cauta o pasta de dinti cu aroma de fructe si nu se vor folosi creme sau preparate care sa contina cele de mai sus. De asemenea este bine de evitat orice tratament medicamentos sau orice ceai daca nu este strict necesar. In rest continua activitatile asa cum erau si pana acum, nu iti modifica stilul de viata cu nimic, doar observa ce ti se intampla.

  4.  Noteaza zilnic incepand pagina noua si precizand ce zi calendaristica este si in ce zi de administrare a remediului sau de dupa administrarea remediului te afli. Noteaza tot ce simti, ce gandesti, ce iti vine sa faci, ce tendinte ai, precizand, daca se poate, cu aproximatie macar ora sau perioada din zi in care se intampla respectivul simptom.Tot daca se poate, precizeaza  in paranteza daca respectivul simptom este:

      un simptom nou (SN),

       simptom vechi agravat (SVAgg)

      simptom vechi ameliorat (SVAmel),

      simptom recent agravat (SRAgg)

      simptom recent ameliorat (SRAmel)

, daca nu, ele oricum  se vor deduce din descrierile tale. 

Urmarestete si descrie tot ce se intampla cu corpul tau si cu mintea (ganduri ciudate, ne mai avute pana in prezent) , sentimente, emotii, vise, timp de cel putin o luna sau pana observi ca nu se mai intampla nimic deosebit fata de starea ta initiala.

  1. Tine legatura cu supervizorul tau sau cu coordonatorul provingului zilnic daca se poate.

Felicitari si mii de multimiri! Ai reusit sa te cunosti mai bine, sa-ti rezolvi poate niste probleme ( poate sa se intample sa fie chiar remediul de care ai nevoie) si sa ajuti si pe altii sa si-i le rezolve. Esti un adevarat OM!

Date de contact:

Coordonatorul provingului: Dr. Angelica Noica Dumitrescu

Telefon fix: 021/6553969

Tel. Mobil:0722958805

Adresa email: angelica_noica_dumitrescu@yahoo.com

 

 

home